Sicilien.

Publicerad 2014-07-23 00:58:19 i Allmänt, Fotografen., Häng med!,

Så är jag hemma igen efter en vecka på Sicilien. 
Utsikten från vår altan.
Vita stränder.
Smala gränder. 
Salt hav och höga berg.
Solnedgångarna.
De största glassarna jag någonsin ätit. 
En guppig guidad båttur,
som tog oss in i grottor
med det här vattnet!
Kyrkan Monreale som ligger ovanför staden Palermo. Kuriosa: kyrkan byggdes på 1100-talet och enligt historien tog det endast tio år att färdigställa den. Materialen vi ser på bilderna är mosaik och guld. 
Sist men inte minst hittade jag namnet jag delar med min mormor och farmor inristat i ett cementblock på en gata i Palermo. 
 

Vad bra ändå.

Publicerad 2014-07-09 22:26:49 i Allmänt, Författardrömmar., Häng med!,

Aah, vilket sommarstockholm vi får uppleva de här dagarna. Juli, finally! Den månad då man vill bo i sin bikini och det är varmare ute än inne. Jag måste smörja in mig med solskyddsfaktor 50 för att min hud inte ska brinna upp, men lika glad är jag för vädret ändå. Hyllar den sol som tvingar min kropp att pressa fram vatten ur mina porer som svalka, välkomnar den värme som omfamnar mig. Jag vill inte tillbaka till den dystra och blöta vinterns korta, men ändå oändligt långa, dagar. Leva i mörker under sex månader. Därför sparar jag de klagande orden när mina varma, svettiga lår klibbar fast i den vita metallstolen på uteserveringen när jag ska resa på mig. De kan jag få användning för om bara tre månader när löven faller och solen gömmer sig under horisonten tidigare för varje dag. 
 

Sliten uppdatering.

Publicerad 2014-07-04 20:56:49 i Allmänt,

Semester, semester, semester. Solen kom äntligen tillbaka idag och jag har varvat städning med häng på balkongen. Inte så mycket annat som händer i livet just nu. Klart slut.

Om

Min profilbild

Jag heter Nina och är 22 år. Jag älskar katter, att fotografera och att skriva. Sedan januari 2014 pluggar jag "Journalistik och multimedia" på Södertörns högskola. Då och då hatar jag livet men jag ger inte upp än. Det ska finnas en mening med allt!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela