Flöde.

Publicerad 2014-04-30 23:34:00 i Allmänt, Författardrömmar., Häng med!,

Strömmen rinner ur pendeltåget, ut på perrongen och ner för trapporna. Ut ur tunneln och framför oss tornar Uppsala upp sig. Strömmen av smålulliga ungdomar fortsätter flyta förbi gula lägenhetshus, butiker och stånd med brända mandlar. Doften från mandlarna är söt och påminner om tivoli. 
Himlen ovanför Uppsalas två domkyrkotorn är blå och prydd med skira slöjmoln. Inget grått så långt ögat kan nå. Jag känner att skidjackan jag har tagit på mig inte fyller sin rätta funktion ännu, den är en kontrast till tjejernas bara ben.
Den idylliska småstaden har invaderats av fulla ynglingar som är här för att dricka sig alldeles för pirriga och suddiga för att fungera. Jag andas in dofterna av cigarettrök och kall vårdag i ett enda andetag. 
Vi hittar till den stora parken i Uppsala, den som alla fulla personer samlas i för att fira valborg. Solen bränner mitt knä där jag sitter på en filt i gräset och känner trevnaden som infinner sig i mig någon gång ibland. Man vet inte om man ska ha på sig huvtröjan eller ta av sig den för det är April och vädret stämmer inte riktigt. Det är lite lynnigt. Skidjackan ligger slängd bakom ryggen, obehövlig och bortglömd. 
Trummor och ryttmer hörs en bit bort, sorlet från människorna går inte att tyda utan ligger mest som en slöja över konversationerna vi har där på den blårutiga filten. Allt tar mig tillbaka till festival 2011. Ettan på gymnasiet och energidrycken som flödade i mitt blodomlopp. 
 
 

Högskolan.

Publicerad 2014-04-26 00:57:00 i Allmänt, Häng med!,

Nu går det utför med den här bloggen. Var tog jag vägen?  
Har medverkat i ett etikspel hela eftermiddagen med klassen. Som ett "Dungeons and Dragons" fast det handlar om etiska problem och hur man ställer sig till dem i journalistiken. 
Dagens lärdom:
Roy Andersson, regissör och filmskapare, fick i uppdrag av den svenska Socialstyrelsen att göra en film om AIDS på 80-talet. Han gjorde filmen men budskapet var helt fel enligt Socialstyrelsen så de ville inte visa den för folket. Roy hade gjort en film om den teori som han hade, det vill säga att AIDS är ett virus som skapats av forskare i ett amerikanskt laboratorium och som sedan spridits i världen via amerikanska fångar i ett medicinskt experiment. Han säger sig ha bevis för detta men ingen annan vill tro på det han påstår då de tror att viruset har kommit från en grön apa i Afrika. Enligt "dem andra" ska en grön apa ha bitit en afrikan i armen och därigenom spridit viruset till henom. Det är den allmänt kända teorin om hur AIDS kom till. 
Jag reserverar mig för eventuella faktafel. 
En mycket lärorik dag men efter fyra timmar med etiska problem som t.ex. om man ska publicera en viktig story om en högt uppsatt tjänsteman efter att han begått självmord eller inte blir man ganska matt i skallen.
 
Nu är det nio dagar kvar till praktiken. 

Påsk.

Publicerad 2014-04-20 21:25:39 i Allmänt,

Där var påsken förbi, nästan. En ledig dag kvar. Men det vet ni väl redan. 
Påskafton hemma hos mormor.

Om

Min profilbild

Jag heter Nina och är 22 år. Jag älskar katter, att fotografera och att skriva. Sedan januari 2014 pluggar jag "Journalistik och multimedia" på Södertörns högskola. Då och då hatar jag livet men jag ger inte upp än. Det ska finnas en mening med allt!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela