Högskolan.

Publicerad 2014-04-26 00:57:00 i Allmänt, Häng med!,

Nu går det utför med den här bloggen. Var tog jag vägen?  
Har medverkat i ett etikspel hela eftermiddagen med klassen. Som ett "Dungeons and Dragons" fast det handlar om etiska problem och hur man ställer sig till dem i journalistiken. 
Dagens lärdom:
Roy Andersson, regissör och filmskapare, fick i uppdrag av den svenska Socialstyrelsen att göra en film om AIDS på 80-talet. Han gjorde filmen men budskapet var helt fel enligt Socialstyrelsen så de ville inte visa den för folket. Roy hade gjort en film om den teori som han hade, det vill säga att AIDS är ett virus som skapats av forskare i ett amerikanskt laboratorium och som sedan spridits i världen via amerikanska fångar i ett medicinskt experiment. Han säger sig ha bevis för detta men ingen annan vill tro på det han påstår då de tror att viruset har kommit från en grön apa i Afrika. Enligt "dem andra" ska en grön apa ha bitit en afrikan i armen och därigenom spridit viruset till henom. Det är den allmänt kända teorin om hur AIDS kom till. 
Jag reserverar mig för eventuella faktafel. 
En mycket lärorik dag men efter fyra timmar med etiska problem som t.ex. om man ska publicera en viktig story om en högt uppsatt tjänsteman efter att han begått självmord eller inte blir man ganska matt i skallen.
 
Nu är det nio dagar kvar till praktiken. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Nina och är 22 år. Jag älskar katter, att fotografera och att skriva. Sedan januari 2014 pluggar jag "Journalistik och multimedia" på Södertörns högskola. Då och då hatar jag livet men jag ger inte upp än. Det ska finnas en mening med allt!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela